Gezonde medewerkers blijven duurzame inzetbaar

Bijna ieder bedrijf wil de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers wel verbeteren, maar veel bedrijven weten nog niet precies hoe ze dat moeten doen.

Een belangrijk onderwerp op het gebied van duurzame inzetbaarheid is de gezondheid van de medewerkers op de werkvloer. Belangrijke aspecten die de gezondheid van werknemers beïnvloeden zijn een betere houding, minder zitten en meer bewegen. Maar hoe pak je die punten aan als het beroep vooral zittend uitgevoerd dient te worden?

Te veel zitten
Vooral zittende beroepen vergroten de kans dat de medewerkers te veel zitten op een dag. Ruim 3 miljoen Nederlandse werknemers zitten meer dan 4 uur per dag op het werk. De werkende Nederlander zit gemiddeld zelfs 7 uur per werkdag! Te veel zitten brengt serieuze gezondheidsrisico’s met zich mee die niet genegeerd mogen worden. Zowel voor de medewerkers als voor de werkgevers heeft dit negatieve gevolgen aangezien de productiviteit zal dalen naarmate de gezondheid van de medewerkers afneemt.

Comfort en werkhouding
Een relatief gemakkelijke manier om de gezondheid van medewerkers te verbeteren is het zorgen voor een comfortabele bureaustoel die de houding positief stimuleert. Wanneer men een goede werkhouding aanneemt, kan men productiever werken en heeft men minder last van gezondheidsproblemen zoals pijnklachten en een verminderd concentratieniveau.

Actief zitten
Ook helpt het om actief te zitten door bijvoorbeeld gebruik te maken van een bureaustoel zoals de swopper. De swopper zorgt voor een goede werkhouding doordat je hem perfect af kunt stellen. Daarnaast zorgt deze bureaustoel voor een actievere werkhouding die ergonomisch verantwoord is. De swopper motiveert je automatisch om met een rechte rug te zitten in plaats van een slechtere, gebogen houding die zorgt voor pijnklachten.

Bewegen
Naast beter zitten, helpt het ook om af en toe een stukje te wandelen of om bijvoorbeeld staand te vergaderen. Dat laatste is niet alleen beter voor de gezondheid, maar het helpt ook mee de productiviteit van de vergadering en medewerkers te verhogen.

Productiviteit
Het is uitermate belangrijk dat medewerkers gelukkig en gezond zijn op het werk. Een comfortabele werkplek is daarvoor een must. Zorg voor een comfortabele en ergonomische bureaustoel die bij de werknemer past en verstelbaar is. Het draagt allemaal bij aan de productiviteit van het bedrijf.

Heeft u hulp nodig bij de keuze van de juiste bureaustoel voor een duurzame inzetbaarheid?  Bureaustoel.nl heeft een groot assortiment aan gezonde bureaustoelen en geeft u graag advies over de juiste bureaustoel. Wilt u een bureaustoel op proef proberen?  Vraag dan vrijblijvend een proefstoel aan.