Wees zuinig op uw werknemers, zorg voor ergonomische werkplekken!

De arbeidsmarkt kan erg wispelturig zijn. Op dit moment is het heel moeilijk om aan werknemers te komen. Wanneer het eindelijk is gelukt om de gewenste kandidaat te laten tekenen is een goede werkplek erg belangrijk. Net als een aangename werksfeer is een aangename en ergonomische werkplek ook van belang. Het is dan ook geen overbodige luxe om als werkgever te zorgen voor een goede ergonomische werkplek. Een ergonomische bureaustoel mag hier zeker niet ontbreken.

 

Een goede ergonomische werkplek

Waar moet u aan denken voor een goede ergonomische werkplek? Als ergonomische adviseurs onderzoek doen naar ‘werk vriendelijke’ werkplekken valt hen meestal als eerste op dat de bureaustoelen niet erg gebruiksvriendelijk zijn. Wat weer als gevolg heeft dat er veel mensen rondlopen met rug, nek, pols- en elleboogklachten. Het klinkt misschien raar, maar langdurig zitten, creëert een fysieke belasting voor ons lichaam en hier komen dan weer vervelende en pijnlijke klachten uit voort. Een ergonomische bureaustoel kan veel klachten voorkomen.

Het belang van een ergonomische bureaustoel

Ten eerste moet een ergonomische bureaustoel instelbaar zijn, want ieder lichaam is weer anders. Een ergonomische bureaustoel corrigeert namelijk de houding en moet dan ook goed aansluiten op verschillende lichaamstypen. Belangrijk is dat de benen en armen een hoek van 90 graden maken en dat de rug goede ondersteuning krijgt. Behalve dat de armen een hoek van 90 graden maken, moeten ze ook rusten op een armlegger, zodat ze niet in de lucht zweven en de polsen bij het typen niet overbelast raken. Niet alleen de stoel moet in hoogte verstelbaar zijn, ook het bureau moet omhoog of omlaag kunnen. Als de ergonomische bureaustoel goed is ingesteld maar het bureau te laag of te hoog is en niet versteld kan worden, dan heeft u nog niet het gewenste resultaat.

Ergonomische thuiswerkplek

Sinds de COVID-19-pandemie is thuiswerken niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Een van de weinige voordelen van de pandemie is dat men ontdekte dat thuiswerken wel degelijk goed geregeld kan worden. Daarbij werd wel het belang van een ergonomische werkplek goed onderschat. Na een paar maanden volop thuiswerken liepen de fysiotherapeuten over van het werk. Werknemers zaten gewoon aan de keukentafel uren te werken, omdat ze dachten dat dit geen kwaad kon. Het tegenovergestelde was waar. Als uw werknemers ook een paar dagen per week thuiswerken, zorg dan ook daar voor een goede werkplek met op zijn minst een ergonomische bureaustoel.

Iedereen heeft baat bij een ergonomische werkplek

Een goede ergonomische werkplek verlaagt de kans op allerlei fysieke klachten en kwaaltjes. Hierdoor is er minder ziekteverzuim en meer productiviteit. Het werkt ook mee aan de nauwkeurigheid van uw werknemer. Doordat deze pijnloos achter het bureau kan zitten, worden er ook minder fouten gemaakt. Pijn neemt namelijk ook een deel van de concentratie weg, omdat de focus op de lichamelijke klachten ligt en niet op het werk. Een goede ergonomische werkplek brengt alleen maar voordelen met zich mee voor werknemer en werkgever. Bureaustoel.nl helpt u graag bij de keuze van een goede werkplek. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Groet, Team Bureaustoel