Blog

gispen zinn bureaustoel 2.0 npr

De beste bureaustoel van 2024

In de snel veranderende wereld van 2024 staan we voor nieuwe uitdagingen, vooral wat betreft de behoeften op de werkplek. Een van de cruciale aspecten die onze productiviteit en gezondheid beïnvloedt, is de keuze van een bureaustoel. In deze blog vind je de beste bureaustoelen van 2024, met een focus op ergonomie, functionaliteit en innovatie.

Waar voldoet een goede bureaustoel aan?

Ergonomische principes

Een goede stoel moet voldoen aan essentiële ergonomische principes om optimale ondersteuning te bieden. Hierbij spelen zithouding, verstelbaarheid en rugondersteuning een cruciale rol. Omdat we steeds meer tijd zittend doorbrengen, zijn deze principes van onschatbare waarde voor onze gezondheid.

Materialen en duurzaamheid

Naast ergonomie is de keuze van materialen en duurzaamheid van groot belang. Een bureaustoel moet niet alleen comfortabel zijn, maar ook gebouwd om lang mee te gaan. Duurzaamheid draagt niet alleen bij aan de levensduur van de stoel, maar ook aan duurzaamheid op milieuvlak.

Functionaliteit en aanpassingsmogelijkheden

Een goede stoel moet flexibiliteit bieden aan de gebruiker. Functionaliteiten zoals verstelbare armleuningen, hoogteverstelling en kantelmechanismen zijn essentieel voor een aanpasbare werkplek die voldoet aan individuele behoeften.

Wat is de beste stoel voor je rug?

Een gezonde rug is cruciaal voor de dagelijkse productiviteit. Daarom benadrukken we het belang van ergonomische bureaustoelen die specifiek zijn ontworpen om rugklachten te voorkomen en te verminderen.

Wat is de beste bureaustoel?

Hieronder vind je bureaustoelen die volgens ons niet kunnen ontbreken in de top 5:

  1. Gispen Zinn bureaustoel 2.0 NPR : De populaire Gispen Zinn stoel in de maatvoering volgens NPR-1813 richtlijnen. Een elegante, vriendelijke en zakelijke bureaustoel, die comfort gebruikersgemak en flexibiliteit biedt.
  2. Se7en Premium bureaustoel LX 184 NPR-1813 : Deze stoel is voorzien van alle ergonomische verstelmogelijkheden voor een comfortabele en correcte zithouding tijdens langdurige werkzaamheden. Zoals de naam al aangeeft voldoet de stoel aan de NPR-1813 richtlijnen.
  3. Wilkhahn ON bureaustoel 174-7 : Deze stoel met trimension technologie maakt driedimensionaal zitten en bewegen mogelijk. De stoel stimuleert bewegend zitten en is vrijwel knoploos. Standaard voldoet de stoel aan de NEN-1335 norm, optioneel leverbaar in de uitvoering van NPR-1813 richtlijnen.
  4. Interstuhl JOYCEis3 : De ergonomische stoel JOYCEis3 stelt de gebruiker in het middelpunt en biedt daarom nuttige ergonomische verstelmogelijkheden. De verstelbare lendensteun, in diepte verstelbare zitting en 4 dimensionaal verstelbare armsteunen garanderen een gezonde werkhouding.
  5. Beta Be Proud : Deze stoel voldoet standaard al ruimschoots aan de NEN-1335 norm. Naar keuze uit te voeren met 2D- of 4D-verstelbare armleggers met zachte opdek in de NPR-1813 uitvoering.

Beta Be Proud model 2513 NPR-1813-YS045 | www.bureaustoel.nl

Dit zijn allemaal ergonomische bureaustoelen die voldoen aan NEN-1335 en NPR-1813 richtlijnen.

De beste merken

Naast individuele modellen is het belangrijk om te kijken naar merken die consistent hoogwaardige bureaustoelen leveren. Bureaustoel.nl biedt enkel bureaustoelen van hoogwaardige merken. Gispen, Se7en, Wilkhahn, Interstuhl, Beta, Humanscale en Wiesner Hager zijn bijvoorbeeld opmerkelijke fabrikanten die voldoen aan jouw verwachtingen.

Welke arbo normering heeft een bureaustoel?

Om ervoor te zorgen dat je stoel aan de hoogste normen voldoet, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de relevante arbo-normeringen, NEN-1335 en NPR-1813. Deze normen spelen een cruciale rol bij het maken van weloverwogen keuzes voor jouw ideale bureaustoel.

Het vinden van de perfecte bureaustoel is een combinatie van ergonomie, design en innovatie. Je weet nu waar je op moet letten bij de keuze van een stoel en bent bekend met de arbo normen. Kies bewust, want de stoel waar je op zit kan het verschil maken tussen een gewone werkdag en een productieve, comfortabele ervaring. Neem de tijd en investeer in jouw welzijn op de werkplek. 

Kan je wel wat hulp gebruiken bij jouw keuze? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

De ultieme bureaustoel voor kleine mensen

Als je tot de categorie kleine mensen behoort, weet je waarschijnlijk dat het vinden van de perfecte bureaustoel soms een hele uitdaging kan zijn. Maar geen zorgen, we’ve got your back! Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat je de juiste bureaustoel voor kleine mensen vindt die perfect past bij jouw behoeften.

1. Zithoogte en -diepte

Zorg ervoor dat je een bureaustoel kiest waarvan je de zithoogte kunt verstellen met een gasveer. Een lage gasveer zorgt ervoor dat je je bureaustoel op jouw hoogte kan instellen. Het is essentieel dat je voeten plat op de grond kunnen rusten terwijl je knieën in een hoek van 90 graden staan. Je wil tenslotte niet dat je voeten boven de grond zweven. Je meet jouw zithoogte van knieholte tot vloer. Ook is een verstelbare zitdiepte handig, zodat je rug goed wordt ondersteund en de zitten niet in je knieholte duwt.

2. Rugleuning

Een goede rugleuning is cruciaal. Zoek naar een bureaustoel met een verstelbare lendensteun in de rugleuning. Hiermee kun je de stoel aanpassen aan de natuurlijke kromming van je rug, waardoor je comfortabeler zit en rugklachten worden voorkomen.

3. Armleuningen

Voor extra comfort zijn verstelbare armleuningen een must. Met de juiste armleuningen ontlast je de nek en schouders. Ze moeten laag genoeg zijn zodat je armen kunnen ontspannen zonder je schouders te belasten. Daarnaast dienen de armleuningen smaller gezet te kunnen worden. Ook hier geldt: aanpasbaarheid is key!

4. Stofkeuze

Kies voor een ademende stof. Dit voorkomt dat je gaat zweten tijdens lange werksessies. Mesh-stoffen zijn vaak een uitstekende keuze, omdat ze comfortabel zijn en een goede luchtcirculatie bieden.

5. Wielbasis

Controleer of de bureaustoel voorzien is van soepel rollende wielen. Kies voor zachte wielen bij een harde vloer en voor harde wielen bij tapijt. Of zogenaamde universele zwenkwielen die voor beide ondergronden geschikt zijn. De juiste wielen maakt het gemakkelijk om met een klein lichaam rond je bureau te bewegen zonder jezelf te belasten.

6. Grootte van de stoel

Let op de algemene grootte van de stoel. Te grote stoelen kunnen ongemakkelijk zijn, dus kies er een die bij je lichaam past.

7. Budget

Natuurlijk is je budget ook belangrijk. Er zijn goede stoelen beschikbaar in verschillende prijsklassen, dus je hoeft niet per se diep in de buidel te tasten voor comfort.

Bèta Be Fine 6402

Bureaustoel.nl heeft specifieke bureaustoelen geschikt gemaakt voor als je een maatje kleiner hebt. Zo is er altijd een stoel die aansluit op jouw wensen. Zo heeft de Bèta Be Fine 6402 bureaustoel een kleinere zithoogte van 35-41 cm. Deze bureaustoel kan worden geleverd met een stabiel kunststof voetkruis of een luxe aluminium gepolijste voetkruis en harde of zachte zwenkwielen. De perfecte stoel voor als je een maatje kleiner hebt!

NPR-1813

Naast de Bèta Be Fine heeft Bureaustoel.nl ook NPR-1813 bureaustoelen in het assortiment die door hun verstelmogelijkheden ook voor kleine mensen geschikt zijn. Bekijk het assortiment NPR-1813 bureaustoelen voor meer bureaustoelen die geschikt zijn voor kleine mensen.

Onthoud dat het niet alleen gaat om de looks van de stoel, maar vooral om hoe comfortabel en ondersteunend deze is. Met deze tips ben je goed op weg naar het vinden van de ideale bureaustoel die aansluit bij jouw behoeften!

Interstuhl PUREis3: Een revolutie in bureaustoelen

Een goede bureaustoel is belangrijk voor je comfort en productiviteit op het werk. Daarom stellen we graag de Interstuhl PUREis3 aan je voor, een ware revolutie in kantoorstoelen. Deze stoel is ontworpen om te zitten, maar ook om te bewegen en biedt ongekend comfort zonder de noodzaak van complexe instellingen. Laten we eens dieper in deze innovatieve stoel duiken en ontdekken waarom deze bureaustoel de perfecte keuze is voor jouw kantoor. 

Lees meer “Interstuhl PUREis3: Een revolutie in bureaustoelen”

Het verschil tussen werkstoelen en bureaustoelen

In de moderne werkomgeving draait alles om comfort en efficiëntie. Het kiezen van de juiste stoel is hierbij erg belangrijk. Werkstoelen en bureaustoelen zijn twee veelvoorkomende opties, elk met hun eigen kenmerken en doeleinden. In deze blog duiken we dieper in de wereld van werkstoelen en leggen we uit waarom ze zo belangrijk zijn. We onderzoeken de variëteit aan werkstoelen die beschikbaar zijn en vergelijken ze met de vertrouwde bureaustoelen. 

Lees meer “Het verschil tussen werkstoelen en bureaustoelen”

Een productieve werkomgeving met inspirerende bureaustoelen

Een productieve werkomgeving is van essentieel belang voor het behalen van goede resultaten en het stimuleren van creativiteit. Een van de sleutelfactoren die hierbij vaak over het hoofd wordt gezien, is de keuze van de bureaustoel. Een inspirerende bureaustoel kan een enorm verschil maken in de werkomgeving en kan helpen bij het creëren van een positieve sfeer en een comfortabele werkplek. In deze blog gaan we dieper in op het belang van inspirerende bureaustoelen en hoe ze kunnen bijdragen aan een productieve werkomgeving.

Lees meer “Een productieve werkomgeving met inspirerende bureaustoelen”

interstuhl wit frame groen stof

De nieuwe Interstuhl EVERYis1 bureaustoelen met witte frames!

Als je op zoek bent naar een nieuwe bureaustoel, dan is het belangrijk om te kiezen voor een stoel die niet alleen comfortabel is, maar ook goed past bij de uitstraling van jouw kantoor of thuiswerkplek. Bij Bureaustoel.nl hebben we nu een nieuwe toevoeging aan het Interstuhl assortiment, namelijk witte frames! Naast de nieuwe witte frames zijn ook deze stoelen te combineren met vele stofkleur mogelijkheden. We vertellen je in deze blog graag meer over deze nieuwe bureaustoelen van Interstuhl en wat de voordelen zijn.

Kleur verhoogt de werksfeer en arbeidsvreugde

Veel mensen denken bij bureaustoelen nog steeds aan de standaard zwarte stoel met een metalen frame. Maar waarom zou je niet eens kiezen voor iets anders? Kleur kan namelijk enorm bijdragen aan de werksfeer op de werkvloer. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kleur een positief effect heeft op ons humeur en onze productiviteit. Kleur heeft de kracht om ons te beïnvloeden op emotioneel en fysiek niveau en het kan zelfs ons gedrag en prestaties beïnvloeden. Zo zijn blauwe en groene tinten kalmerend en ontspannend, terwijl rood en oranje tinten energie en enthousiasme opwekken. Geel kan ons gevoel van optimisme en geluk vergroten, terwijl paars een gevoel van luxe en creativiteit kan oproepen. Door het gebruik van kleur op de werkplek, kunnen we ons humeur en gevoel van welzijn verbeteren en daarmee ook onze productiviteit en creativiteit verhogen. De Interstuhl bureaustoelen bieden een uitstekende mogelijkheid om kleur te integreren op de werkvloer. Naast het functionele aspect van de bureaustoelen, bieden ze ook een stijlvolle en kleurrijke toevoeging aan elke werkplek. Met de keuze uit vele verschillende kleurstoffen, kun je de perfecte kleurencombinatie samenstellen die past bij jouw persoonlijke stijl en voorkeur.

Witte frames voor een moderne uitstraling

Bij de nieuwe Interstuhl bureaustoelen zijn de witte frames een belangrijke toevoeging. Deze frames geven de stoelen een moderne uitstraling en passen perfect bij een hedendaagse kantoorinrichting. Het witte frame is verkrijgbaar met vele verschillende stofkleuren, waardoor er voor iedereen een geschikte stoel te vinden is.

Verstelbare ledensteun en 4D-armsteunen

Natuurlijk gaat het bij een goede bureaustoel niet alleen om het uiterlijk. Ook het comfort en de ondersteuning die de stoel biedt zijn belangrijk. De nieuwe Interstuhl bureaustoelen zijn voorzien van verschillende verstelmogelijkheden, waaronder een verstelbare ledensteun, 4D-armsteunen en zitdiepte-verstelling.

De verstelbare lendensteun biedt extra ondersteuning aan de onderrug en kan helpen om rugpijn te voorkomen bij langdurig zitten. Door de lendensteun af te stellen op de juiste hoogte en diepte, wordt de druk op de onderrug verminderd en wordt een ergonomische zithouding bevorderd.

Daarnaast zijn de 4D-armsteunen ontworpen om de armen en schouders te ondersteunen tijdens het werken. Deze armsteunen zijn in hoogte verstelbaar, kunnen naar links en rechts draaien, naar voren en achteren bewegen maar ook in de breedte versteld worden. Zo kun je de armsteunen afstellen op de juiste hoogte en breedte voor jouw lichaam. Hier wordt de druk op de schouders en nek vermindert.

De verstelbare zitdiepte is een ander voordeel van de Interstuhl EVERYis1 bureaustoelen. Met een verschuifbare zitting kun je de zitdiepte aanpassen aan de lengte van je bovenbenen, waardoor je benen beter ondersteund worden en je lichaam in een ergonomische houding blijft. Dit kan helpen om vermoeidheid en spanning in de benen te verminderen en doorbloeding te verbeteren.

Interstuhl EVERYis1 bureaustoelen bij Bureaustoel.nl

Bij Bureaustoel.nl kun je terecht voor deze unieke Interstuhl EVERYis1 bureaustoel met witte frames. Bestel je bij ons, dan profiteer je niet alleen van een uniek aanbod, maar ook van de beste kwaliteit en service. We helpen je graag bij het vinden van de perfecte bureaustoel voor jouw werkplek, zodat er comfortabel en productief gewerkt kan worden.

Nieuwe collectie Se7en bureaustoelen bevorderen een gezonde werkhouding

Nieuwe collectie Se7en bureaustoelen bevorderen een gezonde werkhouding

Behalve goede bureaustoelen hebben we ook Se7en tips waarmee u een gezonde werkdag op kantoor of thuis kunt bevorderen.

Kantoordagen kunnen wel eens lang, stressvol en slopend zijn. Daarom is het van belang om tijdens werkdagen ook op uw gezondheid te letten. Dat kun je makkelijk doen met deze 7 handige tips van Se7en.

Korte pauze
Neem op tijd een korte pauze van uw werk om te voorkomen dat uw schouders en nek vast gaan zitten. Het is ook beter voor uw concentratievermogen en de ogen om af en toe een break te hebben van het computerscherm. Maak even een kort rondje als u van uw bureau vandaan komt. Dit bevordert de doorbloeding van vooral de benen die meestal een hele tijd in de 90 graden houding hebben gezeten en u ook wel dankbaar zijn als u even opstaat.

Ga voor groen
Dan bedoelen we niet de kleur van de muren, maar schaf wat planten aan in uw werkomgeving. We zitten met zijn allen toch best lang achter dat bureau en planten zijn niet alleen luchtzuiverend, ze zorgen ook voor een hogere luchtvochtigheid. Te droge lucht kan hoofdpijn of brandende ogen veroorzaken en dat wilt u liever voorkomen. Wat groen maakt het op kantoor ook gezelliger en aangenamer.

Betere werkhouding
U heeft het waarschijnlijk al zo vaak gehoord, een goede werkhouding kan bezoekjes aan de fysiotherapeut voorkomen. Toch willen wij u er weer op attenderen. Het is het beste om het computerscherm op ooghoogte te hebben, dan wijst de kin niet te ver naar beneden of omhoog en krijgt u geen of niet zo snel nek- en schouderklachten. Als u dan toch een verstelbare bureaustoel heeft, stel deze dan ook in. Voeten plat op de grond, zodat uw knieën vanzelf een hoek van 90 graden maken. De ellebogen moeten voor een goede werkhouding ook een hoek van 90 graden maken. Laat hierbij de armsteunen van de bureaustoel op dezelfde hoogte staan als uw bureau. Nu nog een rechte rug en u bent geslaagd voor de beste werkhouding proef! Se7en bureaustoelen hebben eenvoudig verstelbare stoelen die u helpen om uw werkhouding te verbeteren.

Drink genoeg water
Mocht u nu denken dan loop ik de deur van het toilet plat. Dat kan misschien zo zijn, maar zo komt u wel achter uw bureau vandaan. Behalve hydratatie is water drinken ook goed om af en toe op te staan en de benen te strekken. Genoeg water drinken kan hoofdpijn voorkomen en eigenlijk kunt u water vergelijken met een transportsysteem. Het vervoert voedingsstoffen naar lichaamscellen en voert afvalstoffen af, dit heeft weer een gunstig effect op ons afweersysteem.

Eet gezond en regelmatig
Drinkt u al genoeg water? Denk dan ook aan uw voeding. Vitaminen en mineralen ondersteunen het immuunsysteem en zitten natuurlijk in groente en fruit. Dit zijn weer heerlijke tussendoortjes. “An apple a day keeps the doctor away” en is een lekkere en verantwoorde snack. Regelmatig gezonde snacks zorgen er ook voor dat u niet uitgehongerd thuis komt of tijdens de lunch meer eet dan u zou willen, waarna er zo’n vervelende middag dip komt waar zelfs een goede scheut Espresso niets tegen doet.

Rek en strek
Of haal koffie voor collega’s. We zeiden het al eerder af en toe opstaan van achter uw bureau kan wonderen doen. Behalve af en toe een rondje lopen, kunt u ook proberen om zo nu en dan staand te werken. Gooi zo even rug en schouders los. Op het moment dat u genoeg van het staan heeft, dan zet u het bureau weer naar beneden. Daarnaast kunnen wat rek en strek oefeningen tussendoor een stijve nek en schouders tegen gaan.

Vermijd chaos
Ziet uw bureau eruit alsof er een wervelstorm overheen is getrokken? Chaos op uw bureau is niet bevorderlijk voor de concentratie. Een opgeruimd bureau is ook gelijk een opgeruimde geest en werkt een stuk lekkerder en als u een belangrijk stuk zoekt of een pen dan kunt u deze tenminste gelijk vinden.

Onze Se7en tips en kwalitatieve, zelf samen te stellen Se7en bureaustoelen zorgen ervoor dat u gezond de deadlines op uw werk haalt!

Wees zuinig op uw werknemers, zorg voor ergonomische werkplekken!

De arbeidsmarkt kan erg wispelturig zijn. Op dit moment is het heel moeilijk om aan werknemers te komen. Wanneer het eindelijk is gelukt om de gewenste kandidaat te laten tekenen is een goede werkplek erg belangrijk. Net als een aangename werksfeer is een aangename en ergonomische werkplek ook van belang. Het is dan ook geen overbodige luxe om als werkgever te zorgen voor een goede ergonomische werkplek. Een ergonomische bureaustoel mag hier zeker niet ontbreken.

 

Een goede ergonomische werkplek

Waar moet u aan denken voor een goede ergonomische werkplek? Als ergonomische adviseurs onderzoek doen naar ‘werk vriendelijke’ werkplekken valt hen meestal als eerste op dat de bureaustoelen niet erg gebruiksvriendelijk zijn. Wat weer als gevolg heeft dat er veel mensen rondlopen met rug, nek, pols- en elleboogklachten. Het klinkt misschien raar, maar langdurig zitten, creëert een fysieke belasting voor ons lichaam en hier komen dan weer vervelende en pijnlijke klachten uit voort. Een ergonomische bureaustoel kan veel klachten voorkomen.

Het belang van een ergonomische bureaustoel

Ten eerste moet een ergonomische bureaustoel instelbaar zijn, want ieder lichaam is weer anders. Een ergonomische bureaustoel corrigeert namelijk de houding en moet dan ook goed aansluiten op verschillende lichaamstypen. Belangrijk is dat de benen en armen een hoek van 90 graden maken en dat de rug goede ondersteuning krijgt. Behalve dat de armen een hoek van 90 graden maken, moeten ze ook rusten op een armlegger, zodat ze niet in de lucht zweven en de polsen bij het typen niet overbelast raken. Niet alleen de stoel moet in hoogte verstelbaar zijn, ook het bureau moet omhoog of omlaag kunnen. Als de ergonomische bureaustoel goed is ingesteld maar het bureau te laag of te hoog is en niet versteld kan worden, dan heeft u nog niet het gewenste resultaat.

Ergonomische thuiswerkplek

Sinds de COVID-19-pandemie is thuiswerken niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Een van de weinige voordelen van de pandemie is dat men ontdekte dat thuiswerken wel degelijk goed geregeld kan worden. Daarbij werd wel het belang van een ergonomische werkplek goed onderschat. Na een paar maanden volop thuiswerken liepen de fysiotherapeuten over van het werk. Werknemers zaten gewoon aan de keukentafel uren te werken, omdat ze dachten dat dit geen kwaad kon. Het tegenovergestelde was waar. Als uw werknemers ook een paar dagen per week thuiswerken, zorg dan ook daar voor een goede werkplek met op zijn minst een ergonomische bureaustoel.

Iedereen heeft baat bij een ergonomische werkplek

Een goede ergonomische werkplek verlaagt de kans op allerlei fysieke klachten en kwaaltjes. Hierdoor is er minder ziekteverzuim en meer productiviteit. Het werkt ook mee aan de nauwkeurigheid van uw werknemer. Doordat deze pijnloos achter het bureau kan zitten, worden er ook minder fouten gemaakt. Pijn neemt namelijk ook een deel van de concentratie weg, omdat de focus op de lichamelijke klachten ligt en niet op het werk. Een goede ergonomische werkplek brengt alleen maar voordelen met zich mee voor werknemer en werkgever. Bureaustoel.nl helpt u graag bij de keuze van een goede werkplek. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Groet, Team Bureaustoel

De voordelen van een zit-/sta werkplek

De voordelen van een zit-/sta werkplek

Onderzoek heeft aangetoond dat langdurig zitten ongezond is en allerlei lichamelijke klachten veroorzaakt. Zitten wordt daarom ook wel ‘het nieuwe roken’ genoemd.

Bij te lang staand werken echter, wordt het lichaam meer belast dan bij zittend werken. Een zit-sta werkplek is dan ook een logische volgende stap en is ‘hèt nieuwe werken!’

De voordelen van een zit-sta werkplek
Dat dynamisch zitten en staand werken goed voor ons is, is inmiddels geen nieuws meer. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een zit-sta werkplek? Met een zit-sta werkplek kun je eenvoudig afwisselen tussen zittend en staand werken, waardoor je je werkhouding voldoende afwisselt. Het is goed om ongeveer 20% van je werktijd te staan. Het afwisselen van je werkhouding heeft meerdere positieve effecten, zowel op korte als lange termijn.

Het meest directe effect van een gezonde werkhouding is dat je optimaal kunt presteren en meer werkplezier hebt. Doordat hart en spieren meer doorbloeding krijgen blijft de medewerker zowel fysiek als mentaal fit. Het lange termijn effect is dat de medewerker minder chronische problemen heeft, zoals spanning in de schouders, hoofdpijn, rugpijn, etc. Het kan zelfs resulteren in minder gewichtsproblemen.

Voor werkgevers zal een investering in zit-sta werkplekken resulteren in een vergrote efficiëntie en productiviteit van werknemers. De gehele comfort en werktevredenheid van werknemers leidt tot minder afleiding, betere prestaties en verhoogde efficiëntie.

Zit-sta stoelen
Een stahulp ondersteunt een afwisselende werkhouding en helpt rug- en nekklachten te voorkomen. De hoogte van een stahulp is eenvoudig te verstellen. Er zijn diverse stahulpen waar je uit kan kiezen. De muvman stahulp ‘Factory’ van fabrikant ‘aeris’ volgt door de driedimensionale beweging de gebruiker en houdt de lichaam fit en gezond. Het zitvlak is voorzien van een zacht pu-schuimkussen en is bekleed met een extreem sterke Factory stof. Stahulp Fin van het merk Interstuhl is ook comfortabel met een zwarte pu-zitting en is 20 graden zijwaarts draaibaar. De hoogte van deze stahulp is eenvoudig te verstellen door middel van een goed verstelbare gasveer. Bureaustoel.nl heeft verschillende stahulpen in het assortiment van hoogstaande kwaliteit.

Heeft u hulp nodig bij uw keuze van een stahulp? Bureaustoel.nl  geeft u graag advies over de juiste bureaustoel. Bij Bureaustoel.nl staat deskundig advies centraal. Wilt u een bureaustoel op proef proberen? Vraag dan vrijblijvend een proefstoel aan.

Een werkplek moet aan arbonormen voldoen. Welke zijn dat?

Een werkplek moet aan arbonormen voldoen. Welke zijn dat?

Eisen-en-normen-waaraan-een-werkplek-moet-voldoen

In Nederland heeft iedereen recht op een veilige en gezonde werkplek. Slechte werkomstandigheden kunnen leiden tot gezondheidsklachten en ongevallen. Om deze reden heeft de overheid werkplaatsnormen opgesteld in het Arbobesluit die ervoor moeten zorgen dat werkgevers voldoen aan de juiste werkplek.

 

De inrichting van een kantoorwerkplek dient aan de volgende normen te voldoen:

  • Minimaal 4 m² per werknemer;
  • 1 m² voor een plat beeldscherm;
  • 2 m² voor een ander beeldscherm;
  • Minimaal 1 m² om te lezen en schrijven;
  • Minimaal 1 m² voor het uitleggen van tekeningen;
  • 1 m² voor een vrijstaande of mobiele ladekast;
  • Voor een vergaderruimte geldt minimaal 2 m² per persoon.

 

Artikel 3.19 van het Arbobesluit stelt het volgende voor afmetingen van kantoorwerkplekken:

  • De afmetingen en de luchtverhouding van de werkplek zijn zodanig dat de werknemer zonder gevaar voor de veiligheid, de gezondheid of het welzijn zijn arbeid kan verrichten en hierbij over voldoende bewegingsruimte beschikt;
  • Indien in verband met de aard van de arbeid niet aan voldoende bewegingsvrijheid kan worden voldaan, dient er in de nabijheid een andere open of besloten ruimte beschikbaar te zijn met voldoende bewegingsvrijheid.

Daarnaast zijn er diverse aandachtspunten bij het bepalen van een kantoorwerkplek. Zo dient het kantoormeubilair ergonomisch verantwoord te zijn. Dit wil zeggen dat kantoormeubilair goed moet zijn zijn afgestemd op het werk en de mensen die er gebruik van maken. Zo dient een ergonomische bureaustoel qua afmetingen aan te sluiten bij de persoon en moet er bijvoorbeeld voldoende ruimte zijn voor voeten en benen.

 

NPR-1813 bureaustoelen

NPR-1813 bureaustoelen zijn ideaal om als werkgever te voldoen aan ergonomisch verantwoorde bureaustoelen. De Nederlandse praktijkrichtlijn NPR-1813 geeft aanwijzingen voor een verantwoorde kantoorinrichting voor Nederlanders. De Nederlandse richtlijn is afgeleid van de Europese norm EN-NEN-1335 voor bureaustoelen en is voornamelijk gericht op de grote variëteit aan lichaamsmaten van de Nederlandse bevolking. Doordat de Europese norm niet de afwijkende lengtematen van lange, smalle Nederlanders dekt, zijn NPR-1813 bureaustoelen ideaal voor Nederlanders. De NPR-1813 bureaustoelen zijn door hun verstelmogelijkheden geschikt voor ongeveer 95% van de Nederlandse beroepsbevolking. Hierdoor kunnen zowel kleine als lange mensen dezelfde bureaustoel gebruiken, handig!

Alle bureaustoelen van bureaustoel.nl zijn ARBO gekeurd en voldoen aan de Nederlandse Ergonomie Norm. Bureaustoel.nl heeft een groot assortiment en geeft u graag advies over de juiste bureaustoel. Wilt u een bureaustoel op proef proberen? Vraag dan vrijblijvend een proefstoel aan.